­ YOĞURTLU ALİNAZİK | Kültür Portalı

Yoğurtlu Alinazik - Kilis

• 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu Alinazik Nasıl Yapılır

Patlıcanlar kömür ateşinde veya ocak üzerinde közlenir. Kabukları soyulur, yıkanır. Tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyılır. Bir tavada kıyma ile 2 kaşık yağ kavrulur. 1 çay kaşığı tuz ve kırmızı biber eklenir. Çelik bir tencerede közlenmiş kıyılmış patlıcanlar ve 1 çorba kaşığı yağ 4-5 dakika kavrulur. (Patlıcan doğrudan doğruya kavrulmadan yağsız da hazırlanabilir.) Yoğurda 1 su bardağı su ve tuz ilave edilir. Yoğurt torbasına konarak 1-2 saat süzdürülür. (Fazla katı olmamalıdır) Sarımsak ezilerek yoğurda ilave edilir. Bir tencerede yoğıırt karıştıra karıştıra ısıtılır. (Kaynamamalıdır). Büyük bir servis tabağına önce patlıcan yayılır. Patlıcanın üzerine yoğurt yayılır. En üste kavrulmuş kıyma döşenir. Karabiber serpilerek sıcak servis yapılır.

NOT: İstenirse sarımsaklı yoğurtla patlıcanlar karıştırılır, servis tabağına yayılır. Üzerine kıyma döşenerekte hazırlanabilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 560    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2023 Pazartesi