­ AMASYA CİLBİRİ | Kültür Portalı

AMASYA CİLBİRİ - Amasya

• 1 su bardağı ev eriştesi • 2 domates • 2 yumurta • 200 gr. kıyma • 1 yemek kaşığı tereyağı • 5 su bardağı su • Bir miktar tuz Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırılır. Domates kabukları soyulup küçük (tavla zarı büyüklüğünde) doğranarak tencereye ilave edilir. Suyu konulup kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra erişteleri salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Yemek
Görüntülenme Sayısı : 960    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı