Toplumsal Araştırmaların Nesnesi Olarak Yemek ve Mutfak

89 Toplumsal Araştırmaların Nesnesi Olarak Yemek ve Mutfak Maddi Kültür KAYNAKLAR • Ahmetbeyoğlu, Ali, (1995). Grek Seyyah Priskos’a Göre Avrupa Hunları.İstanbul Türk Dünyası Araştırma- ları Vakfı Yayınları • Almerico Gina M, (2014). Food and identity: Food studies, Cultural and Personal İdentity , Journal of International Business and Cultural Studies Volume 8 – June, 2014 s.1-5 • Beşirli , Hayati, (2016), Kutadgu Bilig’de Hükümdarlık ve Hükümdarın Meşruiyeti, 21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Cilt5,Say 14 s.19-33 • Çobanoğlu, Özkul, (2004), Türk Halk Kültüründe “Tör/Başköşe” Kavramı Ve Anlam Yaratmadaki Simgesel Sürekliliği, Türkbilig ,Türkoloji Araştırmaları Dergisi, sayı:7, s33-44. • Ebulgazi Bahadır Han, (1996). Secere- i Terakime Haz: Zuhal Kargı Ölmez, Yayımlayan Mehmet Ölmez, Ankara, Simurg Yayın Dağıtım. • Frazer, James G., (2004), Altın Dal Dinin Ve Folklorun Kökleri, Çeviren Mehmet H Doğan, İstanbul, PAYEL YAYINEVİ • Geson, Lisa. Kottak, Conrad,( 2016), Kültür. Çev. Editörü Akile Gürsoy. Ankara Nobel Yayınları • Morgan, Lewıs Henry, (1986). Eski Toplum Ya Da İnsanlığın Barbarlık Döneminden Geçerek Yabanıllık- tan Uygarlığa Yükselmesi Üzerine Araştırmalar I, Çeviren: Ünsal Oskay , İstanbul, Payel Yayınevi, • İbn-i Haldun (1977), Mukaddime, Çev: Turan Dursun, Ankara, onur yayaınları • Nemeth, Gyula, (1962). Atilla ve Hunları. Çev: Şerif Baştav. Ankara. Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi Yayınları sayı:106 • Nirun, Nihat (1991), Sosyal Dinamik Bünye Analizi, Ankara, Atatürk Kültür Merkezi Yayınları • Reyna, İshak, 1996. Yemek Zamanı , Sanat Dünyamız, Yeme İçme Kültürü, sayı 61. İstanbul, Yapıkredi Yayınları, s.5-9 • Russel, Bertnard, 1994. İktidar, Çev: Mete Ergin, İstanbul, Cem Yayınevi. • Yerasimos, Stefanos, (2002), Sultan Sofraları, 15. ve 16. Yüzyılda Osmanlı Saray Mutfağı, İstanbul, Yapı Kredi Yayınları • Yetişen, Rıza (1986)Tahtacı Aşiretleri, Adet, gelenek ve Görenekleri, İzmir, Memleket yayınevi

RkJQdWJsaXNoZXIy NzMzNDcy