Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

10 11 • Balık çorbası (Fish Soup) • Dingil Çorbası (Bulgur Soup) • Mürdümük Soup (Grass pea Soup) • Tarhana Soup (Soup with Dried Yoghurt) • Üfelemeç Soup (Soup with Dough Balls) • Ahtapot Yahni (Octopus Stew) • Ahtapotlu Pilav (Octopus Rice) • Arabaşı (Chicken Soup wih Batter) • Bedel (Sea Snail Stew) • Çökertme Kebabı (Kebab with puree and yoghurt) • Denizci Pilavı (Sailor’s Rice) • Döş Dolması (Stuffed Goat Breast) • Ekşili Balık (Fish with lemon sauce) • Ekşili Tavuk (Chicken with lemon sauce) • Karaville Yemeği (Snail Stew) • Kefal Dolması (Stuffed Grey Mullet) • Keşkek (Wheat StewwithMeat) • Muğla Köftesi (MuğlaMinceMeat Patties) • Mumbar Dolması (Stuffed Intestines) • Oğlak Yahni (Goat Stew) • Sakızdırık Köftesi (Meat Patties onMastic Skewers) • Sulu Kebap (Kebab Soup) • Tandır (Tandoor) • Tavuk Dolması (Stuffed Chicken) • Topan (Bulgur Meatballs) • Yaprak Ciğer (Goat’s Liver) • Kabak Çiçeği Dolması (Stuffed Squash Blossoms) • Kabuklu Yemeği (Dried Green Beans Stew) • Sütlü Kabak Yemeği (Milk-braised Black Pumpkin) • Taratorlu Börülce (Fresh Cowpeas with Garlic Sauce) • Taze Fasulye Ekşilemesi (Green BeansWith Sour Sauce) • Yağlı Patlıcan (Fried Eggplant with Tomato Sauce) • Çıntar Kızartması (Fried Çıntar Mushrooms) • Dalleme (Dalleme Salad) • Geren Kavurması (Sauteed Sea Beans) • Kaya Koruğu (Stonecrop Salad) • Kuzu Göbeği Kavurması (SauteedMeadowMushrooms) • Meneviç Kavurması (Pürçük Saute) • Silcen Kavurması (Sauteed SilcenWith Eggs) • Tilkişen Kavurması (Sauteed AsparagusWith Eggs) • Dürme Makarna (Rolled Pasta) • Halka (Cookie Rings) 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70 72 74 76 78 80 82 84 86 88 90 92 94 96 • Leğen Böreği (Basin Pasrty) • Lokma (Yeast Fritters) • LokumPilavı (MinceMeat With Dough) • Otlu Tepsi Böreği (Pastry with Herbs) • Sitil (Ravioli Wtih Lamb) • Tatar (HommadeMacaroni With Yoghurt) • Vekilharç (Pastry withMinceMeat) • Aşure (Noah’s Pudding) • Cevizli Sucuk (Churchkhla) • Çitirmek (Sesame Halva) • Ev Baklavası (Homemade Baklava) • Kabak Pesteli (Pumpkin Dessert) • Samsı (Twisted Baklava) • Tutmaç (Tutmaç Dessert) • Turşular (Pickles) • Ocak Turşusu (Grilled Pickles) • Reçeller (Jams) • Ekmekler (Breads) • Tatlandırıcılar (Flavourings) • Teşekkür (Special Thanks) • Kaynakça (Bibliography) 98 100 102 104 106 108 110 112 114 116 118 120 122 124 126 128 130 132 134 136 140 İÇİNDEKİLER C O N T E N T

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2