­ TUTMAÇ | Kültür Portalı

Tutmaç - Muğla

• 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kâse kavrulmuş ve ezilmiş ceviz, fıstık, susam.
  • *Tercihe göre 1 tatlı kaşığı tarçın

Tutmaç Nasıl Hazırlanır?

Önce suyla şeker kaynatılır, tutmacın şerbeti hazırlanır, soğuması için bir kenara alınır. Şerbet kaynarken bir taraftan da un, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hamur 12-13 bezeye ayrılarak açılır. Açılan yufkalar sacda alt üst etmek suretiyle kesilebilecek yumuşaklıkta az pişirildikten sonra ev makarnası gibi ensiz ve kısa şeritler halinde kıyılır, karıştırmaya elverişli bir kaba alınır. Tereyağı, tavada eritilir ve zeytinyağıyla karıştırılarak kıyılan yufkaların üzerine kepçeyle dökülür. Şerbeti de dökülüp iyice karıştırıldıktan sonra tutmacın çerezleri eklenir. Görüntüsü, tatlandırılmış erişte gibidir. Servis ederken hafif ılık şekilde ve tercihe göre tarçın serpilerek ikram edilir.

Görüntülenme Sayısı : 4733    Eklenme Tarihi : 15 Haziran 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe