­ MERYEM ANA KİLİSESİ VE PATRİKHANESİ | Kültür Portalı

Meryem Ana Kilisesi Ve Patrikhanesi - Mardin

Cumhuriyet Meydanında bulunan Meryem Ana Kilisesi, Süryani Katolik Cemaati'ne aittir. 1986 yılında Antakya Patriği İgnatios Antuhan Semheri tarafından yaptırılan kilisede kemer, yuvarlak taş sütunlar ve avluda korkuluklar yer alır. Patrikhane ise 1895 yılında inşa ettirilmiştir. 1988 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen patrikhane, restore edilerek 1995 yılından itibaren müze olarak kullanılmaktadır. Patriğin oturma yeri ile İncil vaiz yeri, üzüm salkımlı motiflerle süslenmiştir.

Mardin Gezilecek Yerler

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Mardin Tanıtım Kitapçığı", sayfa: 55, Baskı: Elma Basım Ltd. Şti. İstanbul, 2012

Kilise
Midyat'a 25 kilometre mesafededir.
Cumhuriyet Meydanı, Mardin Müzesi yanı, Artuklu-Mardin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 40939    Eklenme Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2021 Cuma