­ KIRKLARELİ KÖFTESİ | Kültür Portalı

Kırklareli Köftesi - Kırklareli

• 1 baş ufak soğan
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar kuzu boşluğu

Kırklareli Köftesi Nasıl Yapılır

Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak kıyma makinesinden/robottan geçirildikten sonra dolapta 1 gün bekletilir. Bu sürenin sonunda 1 tanesi ortalama 18-20 g olacak şekilde ana kıymadan elle koparılır ve tam yuvarlak olmayacak biçimde, hafif basık ve uzunca olarak şekillendirilir. Yağlanmış ızgarada pişirilen köfteler, pişirilme sırasında kurutulmadan, yumuşak olarak ve kıymanın yağı ile suyu köftenin içinde kalacak şekilde pişirilir.

Servis; Porsiyon ve gram olarak sipariş edilir. Porsiyon (ortalama 140 g kıyma) 8 adet köfteden oluşur.. Müşteri önüne tabakta gelen köfte ile birlikte, ızgarada köftenin yanında sendirilmiş yeşilbiber, ayrı bir tabakta domates/biber sosu ve tercihe göre koyun yoğurdu ile yenir.

NOT: Kırklareli’de sayıları 70-80’i bulan köfteci ustalarından, 1993 -2012 yılları arasında Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folk. Arş. Zekeriya KURTULMUŞ tarafından derlenmiştir.

Görüntülenme Sayısı : 9901    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2024 Pazartesi