­ KELEM (LAHANA) SARMASI | Kültür Portalı

Kelem (Lahana) Sarması - Isparta

• 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Su

Kelem Sarması Nasıl Yapılır

Bulgur, geniş bir kapta sıcak suyla şişirilir. İçerisine kıyma, maydanoz, kuru nane, karabiber, yağ, kimyon, salça ve tuz eklenip iyice karıştırılarak birbiriyle özleştirilir. Orta boy lahananın yaprakları ayrılarak, mevsimine göre 1-2 gün serilip buruşturulur. Daha sonra kaynamakta olan sıcak suda bir taşım kaynatılarak haşlanır, suyu süzdürülen lahana yaprakları, ortasındaki damardan parçalara ayrılır. Daha önceden hazırlanan iç malzemeyle sarma gibi dolanarak sıkılır ya da muska şeklinde sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine yağla kavrulmuş bir kaşık salça, tuz ve yeterli miktarda suyu eklenerek ateşe konulur. Piştikten sonra dinlendirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9046    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba