­ TİREBOLU SELİMAĞA ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

Tirebolu Selimağa Çeşmesi - Giresun

Giresun Tirebolu İlçesi, Çarşı Mahallesi’nde yer alan çeşme Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 30.03.2001 tarih ve 4068 sayılı karar ile tescillenmiştir. Kesme taş malzeme ile inşa edilmiş olup, kare planlı ve iki cephelidir. Nişleri sivri kemerli olan çeşme, kitabesine göre 10 Haziran 1842 yılında Kethüdazade Emin Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. Ancak günümüzde Selim Ağa Çeşmesi olarak anılmaktadır.  Kesme taş malzemeden yapılmış yarım yuvarlak sütunçeler üzerine oturmaktadır. Ön cepheye bakan nişin içerisinde dört satırlık Arapça kitabe yer alır. Kitabe, mermer üzerine sülüs hatla yazılmıştır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Çeşme
Kültür Turizmi
Giresun merkeze 42 kilometre uzaklıkta olan Tirebolu İlçesi'nde bulunan çeşme, ilçe merkezinde olup, hem yaya hem de araç ile ulaşımı kolaydır.
Çarşı Mahallesi Tirebolu/Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2686    Eklenme Tarihi : 24 Ağustos 2021 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2021 Salı