­

T.C. ZİRAAT BANKASI MÜZESİ - Ankara

Tür Müze
Turizm Türü Kültür Turizmi
Açıklama Müze, 1926-1929 yılları arasında İtalyan Mimar GiulioMongeri tarafından yapılan ve I.Ulusal Mimarlık Dönemi yapılarından biri olan Ziraat Bankası Genel Müdürlük binası Şeref Salonu’nda yer almaktadır. Bankanın 118. ku-ruluş yıldönümünün kutlandığı 20 Kasım 1981 tarihinde, dönemin Danışma Meclisi Başkanı Şadi Irmak tarafından açılmıştır. Ülkemizin ilk ve tek banka müzesi olma özelliğini taşır. Baş-langıcından bugüne kadar Türkiye bankacılık sisteminin ticari, ekonomik, siyasi, kültürel, sanatsal ve eğitsel değişimi ile günümüze kadar gelinen gelişimi gösterme özelliğine sahip olan Ziraat Bankası Müzesi, bu özellikleri içinde barındıran ve bankacılık sisteminde kullanılan pek çok antika nesneyi, tarihi bir atmosfer içinde sergilemektedir.

Kaynakça: Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. (2014) Ankara Rehberi

Ulaşım Ulus istikametine giden tüm toplu taşıma araçları ile ulaşım yapılabilinir.
Adres Doğan Bey Mah. Atatürk Bulv. No: 8 Ulus
Telefon 0 (312) 584 20 00
Fax
İnternet Adresi
Email
Görüntülenme Sayısı : 37    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe