­ YUMURTALI KENGER | Kültür Portalı

Yumurtalı Kenger - Diyarbakır

• Sıvı yağ (kızartma için)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı un

Yumurtalı Kenger Nasıl Yapılır

Kenger temizlenip üzerine bir su bardağı kadar su verilerek suyunu çekinceye kadar haşlanır. Çok yumuşamamasına dikkat edilir.  Haşlanan kenger tuzlanıp önce una, sonra yumurtaya bulanarak kızartılır.  İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir. Bu yöntem ile pişirilen kengere “balıklı kenger” denilmektedir.

Diğer bir tarif ise; Kenger temizlenip yemeklik doğranır ve haşlanır. Tuz ilave edilir. Yumurta tavada omlet gibi pişirilir.  Sarımsak ilave edilir. (sarımsaklar 2-3 parçaya bölünerek veya bütün konulur) - Karışıma haşlanan kenger katılıp tekrar kavrulur. NOT: Servis sırasında sarımsaklı yoğurt kullanılabilir.

Görüntülenme Sayısı : 2569    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı