Şam Kebabı - Malatya
ŞAM KEBABI (Patetesten) Kıyma ete rendelenmiş patates, yumurta kırılır, maydanoz doğranarak yoğrulur. Bu karışımdan köfte yapılır, yağda kızartılır. Yanına çeşni olarak yeşil biber ve halka edilmiş patates kızartılarak servis yapılır. ŞAM KEBABI (Kabaktan) Kabak rendelenir, el ile köfte biçiminde sıkılarak bir tabağa konulur. Bunun üzerine bir sıkım un, bir yumurta kırılır, baharatı, soğanı, biberi, tuzu eklenerek yoğrulur. Sonra el içinde top top yapılan kebaplar, tavada yağ yakılarak içinde kızartılır.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1636
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
31 Ekim 2017 Salı