­ KIŞKE (HINTİYYE) | Kültür Portalı

Kışke (Hıntiyye) - Mardin

MALZEME: 1 adet koyun kol, 1,5 su bardağı nohut, 3 su bardağı buğday, 5 çorba kaşığı katıyağ, su, biber, tuz. YAPILIŞI: Etle beraber, akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdayı, ara sıra köpüğünü alarak kaynatılır. Et ve nohut dağılınca et kemiklerinden ayırılıp, didiklenir. Etin suyuna didiklenmiş etler ve tuz katılıp kaynatılır. Suyunu çekerse sıcak su eklemek gerekir. Servis yaparken üzerine kızgın yağ gezdirilir. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1469    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba