­ CİĞCELİ KAVURMA | Kültür Portalı

Ciğceli Kavurma - Kocaeli

Ciğceli Kavurma Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuşbaşı et
  • ½ kg bulgur
  • 2 su bardağı süt kaymağı (ciğce )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ciğceli Kavurma Nasıl Yapılır

Et haşlanır. Bulgur veya pirinç pilavı yapılır. Pilav servis tabağına alınır. Kavrulmuş kavurma pilav üzerine konulur. Kavurma üzerine ise süt kaymağı eritilerek dökülür.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4429    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi