­ TAVUK ETLİ KURU BAMYA | Kültür Portalı

Tavuk Etli Kuru Bamya - Çankırı

Malzemeler: 1 baş soğan 250 gr tavuk eti 100 gr kuru bamya Yağ Limon suyu 1 kaşık salça Karabiber Kimyon Kırmızı biber Tuz ve su Yapılışı : 1. Çiçek bamya bez içinde ovularak, tüylerinden temizlenir. 2. Bamyalar limonlu sıcak suda haşlanır. 3. Sudan çıkarılarak ipinden sıyrılır. 4. İnce kıyılmış soğan, salça, margarin, tereyağ, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber ile ayrı bir tencerede kavrulur. 5. Soğanı ölünce tavuk eti konulur ve suyu çekene kadar karıştırılır. 6. Üzerine su ilave edilerek etin pişmesi beklenir, üzerine limon suyu ilave edilir. 7. Piştikten sonra, sıcak suda haşlanan çiçek bamya tencereye konur ve pişirilir. * Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
Görüntülenme Sayısı : 157    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Haziran 2017 Cuma