­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Ayranlı Çorba, Amasya Bakla Dolması, İnegöl Köftesi, Cevizli Kırma Tatlısı. Afiyet olsun 😊

Ayranlı Çorba - Giresun

Ayranlı Çorba Malzemeleri Nelerdir?

• 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • Dereotu
  • Yeteri kadar kıvamlı ayran

Ayranlı Çorba Nasıl Yapılır?

Buğday, nohut ve fasulye akşamdan ayrı ayrı ıslatılır. Ertesi günü üçü birlikte soğuk suyla ile bir tencereye konulur ve iyice pişirilir. Tuzu eklenir. Soğuduktan sonra içine ayran konur, dereotu doğranarak servis yapılır. Arzu edilirse soğan ve salça yağda kavrulup çorbanın üzerine nane ilave edilerek de servis yapılır.

Amasya Bakla Dolması

Amasya Bakla Dolması Malzemeleri Nelerdir?

• 200 g kuru bakla
  • 1 baş soğan
  • 2 su bardağı yarma
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1/2 kg yağlı kıyma
  • 1 kaşık salça
  • Biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Sarmalık yaprak

Amasya Bakla Dolması Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz sıvı yağ ile hepsi karıştırılır. Dolmanın konacağı tencerenin altına kemik konur. Yaprağın içerisine hazırlanan iç malzemesi konarak bohça şeklinde sarılır kemiklerin üzerine itinayla (dağıtmadan) döşenir. İki su bardağı su konarak kaynatılır. Kuru soğan eşliğinde servis yapılır.

İnegöl Köftesi - Bursa

İnegöl Köftesi Malzemeleri Nelerdir?

• 750 gr dana kaburgası
  • 250 gr kuzu eti,
  • Orta boy 2 baş soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karbonat

İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır?

Etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir. Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılırak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz.

Cevizli Kırma Tatlısı - Kahramanmaraş

Cevizli Kırma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?

• 6-7 dilim kırma,
  • su,
  • 2 su bardağı sadeyağ,
  • bir çay bardağı diş büyüklüğünde doğranmış ceviz.

Cevizli Kırma Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Bir şıra türü olan kırma bıçakla küpçükler şeklinde doğranır, üzerine az miktarda su serpilir ve ıslatılması sağlanır. Yağda kavrulan kırmanın yağı süzülerek alınır. Alınan yağ doğranmış cevizle çevrilir. Kavrulan 2 ayrı malzeme bir araya getirilir ve servise sunulur. Öneriler: Bekletilmeden sıcak servis yapılmalıdır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.