­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Enginarlı Bakla Çorbası, Yalova Köftesi, Sütlü Armut, Cevizli Kömeç.  Afiyet olsun 😊

Enginarlı Bakla Çorbası

Enginarlı Bakla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 adet taze enginar
  • 200 gr taze bakla
  • 60 gr un
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 50 gr dereotu
  • 30 gr zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • tuz

Enginarlı Bakla Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Baklaları incecik kıyınız. 5 dk. Kaynar suda haşlayıp bir kaba alınız. Bir tencerede zeytinyağı kızdırıp ince kıyılmış enginarı ardından baklaları ilave ediniz. Üzerine 1 lt suyu ilave edip baklaların pişmesini sağlayınız. Çukur bir kapta yoğurt, un ve 1 yumurta karıştırınız. Tam kaynamaya yakın yoğurtlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak 5-6 dk yavaş ateşte kaynatınız. Tuzu en son ekleyiniz. Biraz dinlendikten sonra üzerine dereotu ve pul biber ilave ederek servis yapınız.

Yalova Köftesi

Yalavo Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 400 gr koyun kıyması
  • 3 adet yumurta
  • 1 kalın dilim bayat ekmek
  • 2 orta boy soğan
  • 1/2 su bardağı kaşar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
  • ½ bardak süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yeşil salata

Yalova Köftesi Nasıl Hazırlanır?

Kreması için ufak bir  tencereye yağ konulur, eritilir. Az un eklenir, bir dakika kadar kavrulur. Süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.

Diğer yandan uygun boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş hindistan cevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak iyice karıştırılır. Bu karışmış malzeme bir kere daha kıyma makinesinde çekilir. İri iri parçalara ayrılır. Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur ve 170 derecelik fırında yarım saatten fazla pişirilir. Üstünün kızarması makbuldür. Çok ince kıyılmış yeşil salata konularak itina ile karıştırılır.

Cevizli Kömeç

Cevizli Kömeç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 500 gr un
  • 45 gr yaş maya
  • 150 ml ılık su
  • 25 gr toz şeker
  • 150 ml süt
  • 90 gr ayçiçek yağı
  • 350 gr ceviz içi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 40 gr susam veya çörek otu

Cevizli Kömeç Nasıl Hazırlanır?

Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyunuz ve yoğurunuz. Elde etiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendiriniz. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açınız. Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştiriniz. Rulo şaklinde sarınız ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz. Dilimleyerek servis ediniz.

Sütlü Armut

Sütlü Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 kg armut
  • 1 litre manda sütü
  • 1 litre su.

Sütlü Armut Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Armutları yıkayınız. Çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soyunuz. Armutları 4'e bölünüz. Tencere içine konan armutları su içinde haşlayınız ve soğutunuz. Servis kaselerinin yarısına kadar komposto ve diğer yarısına süt ilave ederek servis ediniz.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.