­

PORTAL İSTATİSTİKLERİ

Türkiye Kültür Portalı İstatistikleri

Kültür, turizm ve sanat konularında güvenilir bilgi sağlayan, kullanıcı dostu sade tasarımı ve sürekli güncellenen zengin içerikleri ile 2015 yılında yayın hayatına başlayan Türkiye Kültür Portalı, sürekli kendini yenileyen ve performansını her yıl artıran, kamu internet sitesinin sahip olması gereken ciddiyet ve sorumluluk bilinciyle yayın yapan bir portaldır.

Kültür Portalı'nda 81 ilden alınan verilerin yanı sıra Portal editörlerince oluşturulan içerikler de yayınlanmaktadır. Kültür Portalı’nın bilinirliğinin artmasına bağlı olarak site trafiği ve ziyaretçi sayısının arttığı görülmektedir.

Türkiye Kültür Portalı istatistikleri, www.kulturportali.gov.tr internet sitesinin yıl boyunca aldığı ziyaretin Google Analytics'ten alınan veriler ışığında derlenmesi ile oluşturulmuştur.

Kültür Portalı 2015 yılında 428.307 ziyaret almıştır. Aynı dönemde sayfa görüntüleme sayısı 1.155.329 olarak gerçekleşmiştir.

2016 yılında ziyaret sayısı 672.790 olurken sayfa görüntüleme sayısı 1.376.378 olmuştur.

2017 yılı Kültür Portalı'nın kullanıcılar tarafından bilinirliğinin arttığı yıl olarak dikkat çekmektedir. 2017 yılında ziyaret sayısı 1.881.896 olarak gerçekleşmiştir. Bu dönemde sayfa görüntüleme sayısı 2.891.240 olmuştur.

2018 yılında ziyaret sayısı 4.618.446 olarak gerçekleşirken sayfa görüntüleme sayısı da 6.668.356 olmuştur.

2019 yılında 6.904.816 ziyaret alınırken 10.390.870 sayfa görüntülemesi gerçekleşmiştir.

2020 yılında 8.337.872 ziyaret alınmış ve 14.133.554 sayfa görüntülemesi gerçekleşmiştir.

2021 yılında 11.625.715 ziyaret alınmış ve 21.003.865 sayfa görüntülemesi gerçekleşmiştir.

2022 yılında 10.570.090 ziyaret alınmış ve 18.401.059 sayfa görüntülemesi gerçekleşmiştir.

2023 yılında 11.189.632 ziyaret alınmış ve 17.291.886 sayfa görüntülemesi gerçekleşmiştir.

Sürekli yenilenen ve geniş kitlelere hitap eden içerikleri ile ülkemizin zengin tarihî ve kültürel birikimini kullanıcılara aktarmayı hedefleyen Türkiye Kültür Portalı, alanında bir ilki gerçekleştirmektedir.

Türkiye Kültür Portalı istatistikleri sunumu için tıklayınız.