­ DİPGÖLCÜK MEVKİİ YAPI KALINTISI II. DERECE VE III. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI | Kültür Portalı

Dipgölcük Mevkii Yapı Kalıntısı II. derece ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı - Yalova

Harita No
Mah. Köy - Mevkii Tavşanlı Beldesi,Dipgölcük Mevkii
Adres Altınova/ Yalova
Pafta 1-2
Diğer Özellikler
Genel Tanım Yalova İli, Altınova İlçesi, Tavşanlı Beldesi, Dipgölcük Mevkinde, 1-2 pafta, 233 ada, 8,9,12,13 parsellerde sahil boyunca yaklaşık 150-200 m. boyunca uzanan bir alanda bulunan yapı kalıntıları gözlenmiş olup, deniz kıyısında dalgaların aşındırmasıyla ortaya çıktığı anlaşılan çeşitli yapı kalıntıları ve keramik parçaları tespit edilmiştir. Mevcut kalıntılar herhangi bir plan şema veya işlev ifade etmeyecek şekilde küçük boyutlu duvar örgüleri olarak parça parça gözlemlenmiştir. Sahil şeridi boyunca yapılan incelemelerde toprak yüzeyinin 1 m.-1,5 m. altında bulunan ve dalgaların aşındırarak ortaya çıkardığı anlaşılan kesit halinde ancak dağınık vaziyette çok sayıda keramik parçası tespit edilmiştir. Bu parçalar içerisinde sarı renkli kırık parçalar, çeşitli çanak çömlek parçaları, yine kırık kulp parçaları, çanak kaide parçası ve benzeri pek çok sayıda kırık seramik parçası gözlenmiştir. Söz konusu buluntuların yoğunluğu alanda sondaj çalışmaları yapılarak daha detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini göstermektedir. Buluntuların görüldüğü alanın yakın çevresinde yazlık siteler, tersane amaçlı yapılar ve tarım amacıyla kullanılan boş araziler bulunmaktadır.
Ekler
Tescil Kararı Kocaeli iKültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 24.12.2014 tarih 164 1831sayılı kararı
Hazırlayanlar S.Tarihçi Onur KAMİLOĞLU, Harita Müh. Hakan KANYILMAZ
Kullanım Durumu
Potansiyeli Durumu 2. derece ve 3. derece Arkeolojik Sit olarak korunması gerektüğü düşünülmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 827    Eklenme Tarihi : 23 Haziran 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Ocak 2015 Cuma