­ ORTANCA KAFE | Kültür Portalı

Ortanca Kafe - Yalova

Adres Termal/YALOVA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sağlık Bakanlığı
Kitabe 20 yy. 2. çeyreği
Vakfiye 20 yy. 2. çeyreği
Genel Tanım Yalova İli, Termal İlçesi,Gökçedere Mahallesi, sınırları içerisinde Termal Kaplıca alanının ortasında Taş otelin kuzeyinde ve Çınar Otel'in doğusunda yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ortanca Cafe 1937 yılında köşkte kalan devlet adamlarının çay içme yeridir. Karamürsel hava üssündeki Amerikalı subaylar Termale gelmeye başlayınca bu yere diskotek, pavyon yapılmıştır.1970'li yıllarda otellere müzik sesi gittiğinden kapatılmış ve 1980 yılında tekrar diskotek yapılmış ,1990 yılında pizza salonuna çevrilmiş ve günümüze de kafe olarak kullanılmaktadır.taş ve ahşap malzeme kullanılan bina 1 katlıdır.
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 23.11.2010 tarihli kararı
Yayın Dizini Aydın Akan, " Het yönüyle Termal İlçesi" . Yalova Kaplıcaları İşl.İdaresi Tes., Sezai Taşkıran.sunum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2202    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2014 Salı