­ ESKİ VAN ULU CAMİ | Kültür Portalı

Eski Van Ulu Cami - Van

Adı Eski Van Ulu Cami
Mah. Köy - Mevkii
Adres Eski Van kentinde, Tebriz Kapı ile İskele Kapı arasındaki doğrultuyla Orta Kapı'dan gelen doğrultunun kesiştiği yerdedir.
Yaptıran Ahlatşahlar
Yapım Tarihi 1100-1185 tarihleri arası
Vakfiye
Genel Tanım Ulucami'nin mimari özelliklerine göre Selçuklu döneminde inşa edildiği, bu dönemde Van Gölü çevresinde hakimiyet kuran Ahlatşahlar krallarından 1.Sökmen veya 2. Sökmen tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Kareye yakın planlı camiye batı duvarının kuzeyindeki anıtsal bir kapıdan girilmektedir.Girişin hemen yanında tamamen tuğladan inşa edilmiş silindirik bir minare yer almaktadır.Harim bölümü yüksek bir kubbeyle örtülü mihrap önündeki kare biçimli bir alan ve bunun çevresindeki direkler üzerine çapraz tonozlarla örtülü bölümden oluşmaktadır.Günümüzde minaresi ile temel seviyesinde duvarları görülmektedir.
Önerilen Kullanım Kullanılmıyor

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3019    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2013 Salı