­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Bey Sokağındaki zemin+ara kat+bir katlı yapı, iki yüzlü iç sofalı plan tipinde inşa edilmiştir. Yapının Bey Sokağına bakan cephede, biri cephenin ortasında, diğeri sol bölümde yer alan iki giriş kapısı bulunmaktadır. Kapıların üzerinde aydınlatma pencereleri, aralarda kalan bölümlerde üçlü dikdörtgen pencereler yer almaktadır. Birinci katta, tam köşelere yerleştirilmiş iki çıkmalı cephe düzenlemesi görülmektedir. Çıkmaların ön yüzlerinde iki, yan yüzlerinde bir dikdörtgen pencere yer almaktadır. Çıkmaların ortasında kalan bölümde ikişerli altı dikdörtgen pencere bulunmaktadır. Alaturka kiremitle örtülü beşik çatının altı içe eğimli geniş saçakları, ahşapla kaplanmıştır.