­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Konut
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Horuç Hamam Sokakta yer alan ev, eğimli bir arazi üzerindedir ve bodrum üzerine zemin+bir katlıdır. Yapıya, sokağa bakan cephenin ortasında bulunan çift kanatlı ahşap kapıyla girilmektedir. Zemin katta kapının üzerinde aydınlık penceresi, iki yanında biri sonradan değiştirilerek genişletilmiş dikdörtgen pencereler yer almaktadır. Birinci katta, sokağa bakan ön cephe ve yan cephe boyunca devam eden düz, kat çıknıtılı cephe düzenlemesi görülür. Ön cephede üç tane geniş dikdörtgen pencere, yan cephede iki tane geniş dikdörtgen pencere yer almaktadır. Alaturka kiremitle kaplı kırma çatıyla örtülmüştür. İçe eğimli saçak altları ahşap kaplamalıdır. Cephede yatay ve dikey elemanlar silmelerle belirginleştirilmişir.