­ BAĞEVİ | Kültür Portalı

Bağevi - Tokat

Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Bağevi
Yapılan Onarımlar Onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Karşıyaka Mahallesi Malkaya Mevkiinde yer almaktadır. Bodrum+zemin+ara kat+bir katlı, geniş bir bahçe içerisinde yer alan bir köşe yapısıdır. Caddeye bakan cephesi ikili gönyeli çıkmalıdır. Her çıkmanın ön yüzünde ikişer, yan yüzülerinde birer dikdörtgen giyotin pencere bulunmaktadır. Ara sokağa bakan cephesi ise sağır olup yalnızca ara kat ve birinci katta küçük birer pencere vardır. Asıl girişi bahçe kapısından geçildiğinde görülen cephesinden sağlanmaktadır. Tek çıkma bulunan birinci katta bir köşede tek, diğer köşede üçlü giyotin pencere yer almaktadır. Kırma çatı alaturka kiremitle örtülmüş, saçak altları ahşapla kaplanmıştır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 684    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2014 Salı