­ SÜLEYMAN AĞA CAMİİ | Kültür Portalı

SÜLEYMAN AĞA CAMİİ - Sivas

Harita No 28 M-IVb
Mah. Köy - Mevkii DİVRİĞİ
Adres DİVRİĞİ
Pafta 28M IVb
Vakfiye
Genel Tanım Uzunlamasına dikdörtgen planlıdır. Cepheler ahşap bir tavanla son bulur. Üst örtü kırma çatılıdır. Tek şerefeli minaresinin pabuçluktan sonraki bölümü de ahşaptır
Yapılan Onarımlar Çatısı yenilenmiştir
Ayrıntılı Tanımı : Cephe duvarları kerpiçten alan caminin minaresinin pabuçluktan sonraki bölümü ahşaptandır. Camiye, ahşap çift kanatlı bir kapıdan girilir. Bu cephe üzerinde üç büyük, bir küçük pencere açıklığı yer alır. Diğer bir cephede ise dört büyük, iki küçük pencere açıklığı mevcuttur. Pencereler demir parmaklıklıdır. Minare gövdesi; düzgün kesme taştan yüksek bir kaide üzerine oturmaktadır. Kesme taş malzemenin arası ahşap kirişlidir. Kaidenin bir yüzünde kitabe mevcuttur kitabede 1809 tarihi yazılıdır.
Tescil Kararı 10.06.1989 435

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1245    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe