­ ALİ ALHAN EVİ | Kültür Portalı

ALİ ALHAN EVİ - Sivas

Mah. Köy - Mevkii Kalealtı Mah.
Adres Bedesten Sok. No.5
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sahibi
Genel Tanım Zemin + 1 katlı, ahşap çatkı arası kerpiç dolgu sitemiyle yapılmıştır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Avluya giriş güney cephede bulunan çift kanatlı ahşap kapıyla sağlanır. Avlu sundurma üzeri kiremit kaplıdır. Üst kata çıkış avlu içerisinden ahşap bir merdivenle sağlanır. Zemin kat duvarları yarıya kadar serpme beton ile üst kısımlar ise alçı ve tatlı kireçle sıvanmıştır. Birinci kat batı cephesinde bir çıkma vardır. Ayrıca bir katın güney cephesi dışa doğru taşmış ve bu cephede bir balkon oluşturulmuştur. Balkon kenarları demir korkulukludur. Pencereler ½ ile ¼ oranında ahşaptan yapılmış ve demir parmaklıdır. Birinci katta yer alan örtmenin kenarları pvc ile çevrelenmiştir. Üst örtü yatay ve dikey silmeleri ahşap olup, çatı kiremit kaplıdır. Alt katta üç oda, üst katta ise dört oda yer almaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 815    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe