­ AHMET ÖZÇELİK EVİ | Kültür Portalı

AHMET ÖZÇELİK EVİ - Sivas

Adı AHMET ÖZÇELİK EVİ
Mah. Köy - Mevkii Ahmet Paşa Cad.
Adres DİVRİĞİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+ bir katlıdır. Ahşap çatkı arası kerpiç dolgu sistemi ile yapılmıştır. Avluya giriş cephesindendir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Avlu duvarı beton sıvalı olup ahşap çift kanatlı kapı ile avluya girilir. Avlu kapı sundurması kiremittir. Giriş kapısı doğudan olup ahşap korkuluklu merdiven ile üst kata çıkılır. Sokak cephesinde iki çıkma yer alır. Zemin katta ambar, kiler, samanlık gibi mekânlar üst katta ise ana mekânlar yer alır. Pencereler ½ oranında ahşap, demir korkulukludur. Üst örtü ahşap, çatı kiremittir. Günümüzde beton ile sıvanan cepheler orijinal değildir. Yapıya sonradan eklentiler ilave edilmiştir

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 630    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe