­ AHMET ERDEM EVİ | Kültür Portalı

AHMET ERDEM EVİ - Sivas

Adı AHMET ERDEM EVİ
Mah. Köy - Mevkii Hacı Osman Mescidi Mahallesi
Adres Cedid Paşa Cad. No.60
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım İki katlı olan yapıda kerpiç yığma ve ahşap iskelet arası kerpiç dolgu olan hımış duvarlar kullanılmıştır
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı İki katlı olan yapıda kerpiç yığma ve ahşap iskelet arası kerpiç dolgu olan hımış duvarlar kullanılmıştır. İki katlı olan binanın üst örtüsü kiremit çatılıdır. . Sokak cephesinde bulunan kantlı ahşap kapı ile avluya geçilir. Avlunun batısında bulunan ahşap korkuluklu merdiven ile üst kat bölümüne çıkılır. Üst katta; girişte divanhane, divanhanede bulunan ahşap kapı ile sofaya, sofanın etrafında konumlandırılmış kış odası, yaz odası, mutfak ve diğer oturma mekânları bulunur. Yapının zemin katında ise ahır samanlık ve ambar gibi mekânlar bulunur. Avluda bulunan at örtmesi günümüzde tuvalet olarak kullanılmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 893    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Haziran 2014 Perşembe