­ MISIR ÇORBASI | Kültür Portalı

Mısır Çorbası - Sinop

MISIR ÇORBASI

Malzemeler: Çorbalık mısır, barbunya fasulye (mısırdan daha az) yağ, soğan, kemikli et, tuz Yapılışı: Çorbalık mısır ve barbunya bir akşam önce bir kapta soğuk suyla ıslatılır. Ertesi gün içine su ilave edilerek biraz haşlanması sağlanır. Daha sonra ayrı bir tencerede kavrulan kemikli et haşlanan bu karışıma eklenir ve pişirmeye devam edilir. Ne et ne de mısır tam olarak pişmemelidir ki her ikisi bir araya gelince pişme olayı devam edebilsin. İyice piştikten sonra ayrı bir kapta iri doğranmış ve yağda hafifçe sarartılmış soğanlar tuz ile birlikte yemeğe ilave edilir. Biraz daha pişirilip altı kapatılır. KAYNAK:Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1388    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2017 Perşembe