­ TARAKÇI (TEPECİK) HÖYÜK | Kültür Portalı

Tarakçı (Tepecik) Höyük - Sinop

Adı Tarakçı (Tepecik) Höyük
Mah. Köy - Mevkii Tarakçı Köyü-Gebelit Mevkii
Adres Ayancık/SİNOP
Diğer Özellikler
Genel Tanım Sinop il merkezinin batı-güneybatısında; Ayancık'ın doğusunda; Sinop-Ayancık karayolu üzerinde; Tarakçı Köyü'nün güneyinde; Karadeniz'e hakim bir sırtın üzerindedir. Denizden ve yanından gecen dereden 500 m uzaktadır. 1988-1990 yıllarında M.A. IŞIN tarafından yörede gerçekleştirilen yüzey araştırmasında saptanmıştır. Batıdaki daha büyük olan ve uzunluğu 130 m'yi bulan iki tepeden oluşmaktadır. Yüksekliği 4-5 m'dir. Yoğun tarım ve define kazılarından tahrip olmuş olan höyükte; İlk Tunç Çağı'na tarihlenen el yapımı; kum ve saman katkılı hamurlu; kırmızı ve kahverengi astarlı; açkılı parçalar vardır. Yüzeydeki ahşap izli sıva parçaları; dal-örgü evlerin varlığını göstermektedir.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K-28.06.1988/99
Hazırlayanlar Erdal ACAR-Arkeolog, Ercan KANBUR-Arkeolog, Mehmet ÇÖNDÜR-Arkeolog
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 1390    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi