­ KÖŞK HÖYÜK | Kültür Portalı

Köşk Höyük - Sinop

Adı Köşk Höyük
Mah. Köy - Mevkii Köşk Mahallesi
Adres Gerze/SİNOP
Diğer Özellikler
Genel Tanım Sinop İli'nin güneydoğusunda; Gerze İlçesi'nin hemen kuzeyinde; Köşk Burun üzerinde gemici fenerinin hemen altında yer alır. M.A. IŞIN tarafından gerçekleştirilen Sinop İli yüzey araştırmaları sırasında saptanmış ve daha sonra 1998 yılında Ş. DÖNMEZ tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sırasında ziyaret edilmiştir. Doğal bir kayalık üzerinde yer alan höyük yaklaşık 50x30 m boyutlarında ve 7-8 m yüksekliğindedir. Höyük yüzeyinden Kalkolitik; İlk Tunç Çağı ve Erken Hitit Dönemi'ne ait malzemeler toplanmıştır. Höyük üzerine yapılan binalar tarafından tahrip olmuştur.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K-01.11.1989/452
Hazırlayanlar Erdal ACAR-Arkeolog, Ercan KANBUR-Arkeolog, Mehmet ÇÖNDÜR-Arkeolog
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 765    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi