­ GAVUR TEPE | Kültür Portalı

Gavur Tepe - Sinop

Adı Gavur Tepe
Mah. Köy - Mevkii Kazmasökü Köyü-Meydan Mahallesi
Adres Gerze/SİNOP
Diğer Özellikler
Genel Tanım rfelek'in 10 km batısında; Mescitdüzü Köyü'nün 2 km güneybatısında; Kazmasökü Köyü'nün 1 km kuzeydoğusunda; Meydan Mahallesi sınırları içinde yer alır. 1987 yılında M.A. Işın tarafından gerçekleştirilen Sinop İli yüzey araştırmaları sırasında saptanmış; 1998 yılında Ş. Dönmez tarafından tekrardan incelenmiştir. M.A. Işın höyüğün 100x70 m boyutlarında; Dönmez ise 90x60 m boyutlarında ve 10 m yüksekliğinde olduğunu belirtmektedir. Yüzeyinden İlk Tunç Çağı; Geç Frig ve Roma Dönemi malzemeleri toplanmıştır. İlk Tunç Çağı çanak çömleği kum ve bitki katkılıdır. Kase ve çömlek formları toplanmıştır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K-28.06.1988/99
Hazırlayanlar Erdal ACAR-Arkeolog, Ercan KANBUR-Arkeolog, Mehmet ÇÖNDÜR-Arkeolog
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 471    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi