­ TİCARETHANE (21) | Kültür Portalı

Ticarethane (21) - Sinop

Adı Ticarethane (21)
Mah. Köy - Mevkii Kemaldede Mahallesi
Adres Savaş Sokak No:21 Boyabat/SİNOP
Pafta 29L IC
Vakfiye
Genel Tanım Harman tuğlayla inşa edilmiştir. İki katlı yığma binadır. Ticari fonksiyonlu olup, bitişik nizam olarak inşa edilmiştir. Köşe parselde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapının zemin katında büyük ebatlarda pencere ve kapı boşlukları açılmıştır. Ön ve sol yan cepheler beton sıvayla sıvanmış, sağ yan ve arka cepheler sıvasız bırakılmıştır. Çatı silmesi ve kat arsında harman tuğlayla yapılmış süslemeler dikkat çekicidir. Her iki cephede de kat arasında galvanizli sacla saçak yapılmıştır. İkinci kattaki pencereler kemerli, ahşap malzemelidir. Pencere söveleri ve kemerleri tuğlayla kabartılmıştır. Zemin kattaki kapı ve pencereler demir doğramalıdır. Çatı silmesinin üstünden görülen çatı örtüsü oluklu kiremittendir. İnceleme yapıldığı tarihte binanın içine girilememiştir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 263    Eklenme Tarihi : 07 Eylül 2014 Pazar    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2014 Pazar