­ TİCARETHANE (16) | Kültür Portalı

Ticarethane (16) - Sinop

Adı Ticarethane (16)
Mah. Köy - Mevkii Kemaldede Mahallesi
Adres Nizamettin Bey Caddesi No:19 Boyabat/SİNOP
Pafta 29L IC
Vakfiye
Genel Tanım Ticari kentsel sit içinde yer alan yapı, bu alandaki diğer yapılardan benzer özellikler göstermektedir. Yapı harman tuğlayla inşa edilmiş, 2 katlı yığma binadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı ticari fonksiyonlu olup bitişik nizam olarak inşa edilmiştir. İki parsele oturan yapı iç kısımda bölünmüştür. Yapının 5 parselde kalan kısmın tamamı beton sıvayla sıvanmış ve üstü beyaz boyayla boyanmıştır. 2. katta her iki katta da balkon bulunmaktadır. Balkonlar betonarme olup, demir parmaklıdır. 5 parseldeki balkon özensiz bir şekilde kapatılmış ve üstü saçakla örtülmüştür. Yapının zemin katında büyük pencere ve kapı boşlukları açılmıştır. Zemin katı sıvalı olan 6 parselin 2. katı sıvasız bırakılmıştır. Harman tuğlayla 6 katlı olarak yapılan çatı silmesi, kabartılmış taşıyıcı elemanlar ve girintili-çıkıntılı şekilde tasarlanmış pencere söveleri cepheleri oldukça zengin göstermektedir. Sol yan cephede ahşap kemerli balkon kapısı yer almaktadır. Zemin kattaki kapı ve pencereler demir doğramalıdır. Çatı silmesinin üstünden yükselen kalkan duvar dikkat çekmektedir. Çatı örtüsü oluklu kiremittendir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 174    Eklenme Tarihi : 07 Eylül 2014 Pazar    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2014 Pazar