­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (97) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (97) - Sinop

Harita No 30L-IVC 1/1000
Mah. Köy - Mevkii Kemaldede Mahallesi
Adres Kozanoğlu Sokak No:95 Boyabat/SİNOP
Yapım Tarihi 19. yy
Vakfiye
Genel Tanım Ayrık düzende olan konutun, tüm öğeleri içeren ideal bir biçimlenişi vardır. Malzemesi ahşap, taş ve kerpiçtir. İki katlıdır. Kırma çatılı, üstü kiremitle örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Yapının içinde sıhhi tesisatla ilgili değişiklikler yapılarak bugünkü yaşama uygun hale getirilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı gerek konstrüksiyon gerekse plan yönünden yöresel özellikleri taşır. Ön cephede ahşap sütunlar üzerine oturan çıkma yer alır. Pencereler giyotin tipinde, doğramalarında süsleme vardır. Birinci ve ikinci katlarda toplayıcı oylum sofadır. Odalar, mutfak ve tuvalet bu sofalara açılır. Tavan ve taban ahşap döşemelidir. Her odada dolap ve ocak vardır. Kedilik adı verilen bacası bulunur.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu 23.10.1987-3772
Revizyon Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-26.09.1989/397
Görüntülenme Sayısı : 236    Eklenme Tarihi : 10 Eylül 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Eylül 2014 Çarşamba