­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (56) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (56) - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Zincirlikuyu
Adres Bayram Sokak No:39 Boyabat/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Esat KARAAĞAÇ
Yapım Tarihi 19. yy
Vakfiye
Genel Tanım Ayrık düzendeki yapı bahçe içinde düzenlenmiştir. Ön cephesi sokağa yönlendirilmiştir. Konut iki katlıdır. Malzemesi ahşap ve kerpiçtir. Üstü kırma çatılıdır. Çatı örtüsü olarak alaturka kiremit kullanılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Konutun ön cephesindeki çıkma ahşap konsollar tarafından taşınmaktadır. Yapı ahşap konstrüksiyon arası kerpiç dolgu sisteminde inşa edilmiştir. Yan cephedeki çıkmanın altı sonradan doldurularak ikinci kata çıkış sağlanmıştır. Pencereler giyotin tipli olup, ikili gruplar halinde düzenlenmiştir. Yapıya çift kanatlı ahşap bir kapıdan girilir. Dış cepheler ahşap hatıllar açık kalacak şekilde beyaz badanalıdır. Kedilik adı verilen baca mevcuttur.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu 23.10.1987-3772
Revizyon Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-26.09.1989-397
Görüntülenme Sayısı : 659    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2014 Salı