­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (2011-60) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (2011-60) - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Gökdere Mahallesi
Adres Cavaoğlu Sokak No:60 Boyabat/SİNOP
Pafta 29LIC
Genel Tanım Yapı zemin + 2 katlıdır. Binanın giriş kapısı sokağa açılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı moloz taş üzerine duvarları ahşap karkas arası tuğla dolguludur. Birinci ve ikinci katı bağdadi çıtalıdır. Kireç sıvalı ve boyalıdır. Yer yer boya ve sıvaları dökülmüştür. Orta bölümü 2. Kattan konsol çıkmalıdır. Birinci katı boyunca basit çıkma olup zemin kattan basit payanda ile desteklenmektedir. Giriş kapısı orta bölüm hizasında olup kapısı çift kanatlı aydınlık pencereli ve ahşaptır. Giriş cephesinde 1. Katın sol tarafındaki 2 adet pencere dikdörtgen formlu giyotin ahşap penceredir. Pencerelerinin üzerinde ahşap üçgen alınlık mevcuttur. Diğer kat ve cephelerdeki pencereler kare formlu ve çift kanatlı, üstü ve yanlarında sabit olmak üzere dört kayıtlıdır. Pencere pervazları ve denizlikleri, köşe dikmeleri ve kat silmesi ahşaptır. Yapı kırma çatılı ve alaturka kiremitlidir. İnceleme yapıldığı tarihte binanın içine girilememiştir.
Bugünkü Kullanımı Konak
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 355    Eklenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma