­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (2011-50) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (2011-50) - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut (2011-50)
Mah. Köy - Mevkii Camiikebir Mahallesi
Adres Karınca Sokak No:11 Boyabat/SİNOP
Pafta 29LIB
Vakfiye
Genel Tanım Yapı zemin + 2 katlıdır. Yapının girişine beş basamakla ulaşılmaktadır. Ahşap çatkı arası tuğla dolguludur, üzeri kireç harçlı sıva ile kaplanmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapının orta bölümündeki konsol, hafif şekilli ahşap payanda ile desteklenmiştir. Çıkma altı, çıta çerçeveli ahşap ile kaplanmıştır. Giriş cephesinde; çift kanatlı üzeri demir parmaklıklı aydınlık pencereli kapı bulunmaktadır. Yapının zemin kat ve birinci kat pencereleri dikdörtgen formlu çift kanatlı ahşap pencere olup, demir parmaklıklıdır. Pencere kenarları, zeminde ve 1. Katta sıva pervazlı; üst katta ahşap pervazlıdır. Zemin ve Katta kat silmeleri ve köşe duvar dikmeleri sıva ile belirginleştirilmiş; 2. Katta ahşap ile yapılmıştır. Yapı kırma çatılı, çıkma üzeri üçgen alınlıklı ve alaturka kiremitlidir. Saçak altı kaplama tahtası mevcuttur. İnceleme yapıldığı tarihte binanın içine girilememiştir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-16.02.2011/2982
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 341    Eklenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 12 Eylül 2014 Cuma