­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT (17) | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut (17) - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut (17)
Mah. Köy - Mevkii Gökdere
Adres Dumlupınar Sokak No: 6 Boyabat/ SİNOP
Yapım Tarihi 19.yy
Vakfiye
Genel Tanım Üç katlı olan yapıda malzeme olarak ahşap, moloz taş ve kerpiç kullanılmıştır. Yapının üstü kiremitli çatıyla örtülüdür.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Yapı zemin+ 2 katlıdır. Zemin kat 0,5 m yüksekliğinde moloz taş duvar üzerine oturtulmuş, ahşap konstrüksiyon arası kerpiç dolgu, üst katlar ise bağdadi tekniğinde yapılmıştır. Üst katta orta sofa ön cephede bir çıkıntı meydana getirir. Çıkma üçgen alınlıklıdır. Dış cephelerde ana ahşap taşıyıcılar çıplak, diğer ısımla sıvanmış ve beyaz kireç ile boyanmıştır. Kapı ve pencereler ahşaptır. Üst kat pencere üstlerinde ahşap taç kullanılmıştır. Zemin katta bir oda, mutfak ve kiler yer alır. Üst katlarda ise sofa etrafında üç odadan oluşan bir düzenleme görülür.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu 23.10.1987-3772
Revizyon Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-26.09.1989-397
Görüntülenme Sayısı : 369    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2014 Salı