­ KIRÇAL KÖYÜ CAMİ | Kültür Portalı

Kırçal Köyü Cami - Sinop

Adı Kırçal Köyü Cami
Mah. Köy - Mevkii Kırçal Köyü
Adres Dikmen/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım Dikmen ilçesi Kırçal Köyü merkezinde yer almaktadır. Cami moloz taş malzemeden dikdörtgen planlı olarak yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Beden duvarları 75-80 cm civarında olup duvar aralarına yatay olarak ahşap hatıllar yerleştirilmiştir. Üst örtü kırma çatılı olup alaturka kiremitle kaplıdır. Camii iki katlı pencere düzenlemesinde olup, küçük dikdörtgen formludur. Caminin minaresi yoktur. Camin yan tarafında haziresi bulunmaktadır. Kadınlar mahfiline çıkış arka kısımdan sonradan ilave edilen betonarme merdivenle sağlanmaktadır. Kadınlar mahfili ahşap direkler üzerinde yükselir. Harim kısmı oldukça geniş ve aydınlıktır. Caminin mihrabı tonozlu niş şeklinde yapılmış, minberi ahşaptır.
Tescil Kararı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-22.11.1991/1217