­ MUHLAMA | Kültür Portalı

Muhlama - Rize

Muhlama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Tel veren peynir
  • Tereyağı
  • Un (arzuya göre mısır unu veya beyaz un)

Muhlama Nasıl Hazırlanır?

Tereyağında kavrulan mısır ununa doğranmış peynir su ilave edilerek peynir eriyinceye kadar pişirilir. 

Rize ve çevresinde yüzyıllardır bilinen, bazı yörelerde kuymak da denen muhlamanın yörenin mutfak kültüründe önemli bir yeri vardır. Tok tutan, enerji veren bir yemek olması nedeniyle ayrıca tercih edilir. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı Rize'de pek çok işletmenin menüsünde mutlaka yer almakta ve yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

Görüntülenme Sayısı : 7256    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2020 Perşembe