­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım İki katlı yapının batı cephesi dışındaki tüm cepheler sağırdır. Düzgün kesme taş duvar örgüsü tekniği ile inşa edilen yapının alt katı işyeri olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı İki katlı yapının batı cephesi dışındaki tüm cepheler sağırdır.Düzgün kesme taş duvar örgüsü tekniği ile inşa edilen yapının alt katı işyeri olarak kullanılmaktadır. Zemin katın güneybatı köşesinde dikdörtgen biçimli giriş kapısı mevcuttur. Kapı, iki katı birbirinden ayıran iki kademeli silmeye kadar yükseltilmiştir. Kapı üzerinde yatay dikdörtgen bir pencere mevcuttur.Üst katta kapı ekseninin hemen üzerinde diğer pencerelerden küçük boyutlu dikdörtgen bir pencere bulunur.Üst katta eş aralıklarla yerleştirilmiş taş pervazlı dikdörtgen biçimli altı adet pencere bulunur.Saçak altları üç kademeli düz silme geçilmiştir.Kırma kiremit örtülüdür.
Yayın Dizini 0
Ekler 0