­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Yapının batı cephesi dışındaki tüm cepheler sağırdır. İki katlı yapının zemin katı işyeri olarak kullanılmaktadır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Yapının batı cephesi dışındaki tüm cepheler sağırdır. İki katlı yapının zemin katı işyeri olarak kullanılmaktadır. Düzgün kesme taş duvar örgüsü tekniğiyle inşa edilen yapının açıkta kalan cephesinde eş aralıkla yerleştirilmiş iki adet dikdörtgen pencere vardır. Pencere pervazları dışa taşkın ve pahlanmıştır. Alınlık bölümü ile ikinci kat üst seviyesi dışa taşkın profilli ve kademeli bir silme ile vurgulanmıştır. Pencere dikmeleri plastır biçiminde düzenlenmiştir. Cephenin güneyindeki pencere orijinalliğini yitirmiş, denizlik altlarındaki konsollar burada muhafaza edilememiştir. İkiye kırma çatı örtüsü değişmiştir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0