­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Kesme taştan yapılmış bitişik nizam iki katlı, dar cepheli bir yapıdır. Yapılan zemin katı tamamen değiştirilmiştir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Kesme taştan yapılmış bitişik nizam iki katlı, dar cepheli bir yapıdır. Yapılan zemin katı tamamen değiştirilmiştir. Kuzey cephe eksenindeki diğer cepheleri sağırdır. İkinci kat cephe ekseninde, pahlanmış, taş çerçeveli dikdörtgen bir pencere haricinde bir strüktür kullanılmamıştır. Üçgen çatı alınlığının alt sınırını üç kademeli bir silme oluşturmaktadır. Düzgün kesme taş duvar örgü tekniği ile inşa edilmiştir. Çatı örtüsü ve şekli değişmiştir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0