­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Dört katlı yapının caddeye bakan güney ve doğu cephelerinin köşeleri caddenin konumuna uydurularak yuvarlatılmıştır. Zemin kat işyeri olarak kullanılmaktadır. İkinci ve üçüncü katlar arası dışa bir hayli taşırılmış saçakla, üçüncü ve dördüncü katların arası ise düz silmeli bir bordür ile vurgulanmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Doğu cephe boyunca her katta eksende, kareye yakın dikdörtgen birer pencere mevcuttur. Yuvarlatılan cephe köşelerindeki pencerelerde de aynı düzenleme söz konusudur. Güney cephe, aynı biçimli pencerelerin, aralarında cepheye gömülü birer balkonun aşırtmalı biçimde tekrar edilmesiyle düzenlenmiştir. Bu cephede her katta ikişer balkon mevcuttur. Çatı saçakları cepheden bir hayli dışa taşkındır ve altları ahşapla kaplanmıştır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0