­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Kentsel sit alanı dışındaki tescilli taşınmaz, mail-i inhidam nedeniyle, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 24.07.2003 tarih ve 721 sayılı kararıyla yıkılabileceğine karar verilmiştir. Şuan ayakta olmayan bina, orijinalinde, bodrum üzerine 3 katlı olarak bağdadi tekniğinde yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Günümüzde yıkılmış olan yapının orijinali şu şekildedir: Bodrum moloz taş örgülüdür. Birinci katta moloz taş merdivenle kapıya gelinmektedir. Kapı ahşap olup, çift kanatlıdır. Kapının iki yanında 2’şer pencere bulunmaktadır. İkinci ve üçüncü katlar simetriktir. Ortada iki ahşap sütun ile desteklenen, üçgen alınlıklı cumba yer almaktadır. Her iki katta da aynı büyüklükte olan cumbanın, iki yanında ise 2’şer pencere mevcuttur. Pencerelerin tümü ahşap pervazlı olup, dikdörtgen ve giyotin tiplidir. Katlar arası ve köşelerde ahşap pervazlar kullanılmıştır. Alaturka kiremitle örtülü, kırma çatılı yapının orta genişlikte ahşap saçağı bulunmaktadır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0