­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Bodrum üzerine iki katlı olarak bağdadi tarzda inşaa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Bodrum katı moloz taş örgülü olan yapının sokağa bakan cephesinde ortada çift kanatlı ahşap bir kapısı vardır. 1. katta 4 pencere bulunmaktadır. Bahçeye bakan yan cephede ise sokağa açılan ahşap kapının girişinden sonra taş basamaklarla yapının asıl giriş kapısına gelinmektedir. Burada çift kanatlı ahşap kapı ile kapının 2 yanında sağda 1, solda ise 2 penceresi vardır. 2. katta ise 2 ahşap sütunce ile desteklenen cumba yer almaktadır. Katlar arası köşelerde ahşap bordür kullanılmıştır. Alaturka kiremitle örtülü kırma çatılı yapının çatı gözü penceresi bulunmaktadır. Bodrum kattaki ahşap kapı değiştirilmiş, zemin kattaki esas giriş iptal edilmiştir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0