­ KONUT | Kültür Portalı

KONUT - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Bahçe içinde yer alan, bodrum üzerine 2 katlı, moloz taş duvarlı ve bağdadi tekniğinde yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Bodrum kat moloz taş örgülüdür. Bahçeye bakan yan cephede küçük bir kapı vardır. 1. katta bu cephe boyunca uzanan ve taş merdiven ile çıkılan balkon bulunmaktadır. Balkon alttan yuvarlak kemerli 2 revakımsı niş ile desteklenmektedir. Burası düzgün kesme taş örgülüdür. Balkonun orta kısmından çift kanatlı ahşap bir kapıyla yapıya girilmektedir. Pencereler simetrik ve dörder tanedir. Denize bakan cephede 1. katta demir parmaklıklı taş pervazlı 5 pencere vardır. 2. katta yapının ortasında cumba yer almaktadır. Cumba üçgen alınlıklı, alınlığın altında ise Arapça yazı süsü vardır. Yazının iki yanında ay yıldız resmi vardır. Cumba pencereleri basık kemerlidir. Katlar arası köşelerde ahşap bordürler kullanılmıştır. Alaturka kiremit örtülü, kırma çatılı yapı, ahşap saçaklıdır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0