­ GÜNÖREN KÖYÜ/2 NOLU KAYA MEZARI | Kültür Portalı

GÜNÖREN KÖYÜ/2 NOLU KAYA MEZARI - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Fındık bahçesi aşağısında yer alan çalılık ve ağaçlık alandaki kaya kütlesinin doğu kesiminde ve yerden 3 m. yükseklikte, önünde sütunlu ön odası bulunan kaya mezarıdır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Kaya mezarının önünde sütunlu ön odası bulunmaktadır. Sütunlardan bir tanesi sonradan kırılmış ve tamamen ortadan kaldırılmıştır. Cephesi ve girişi doğu yöndedir. 50x60 cm. ebatlarındaki girişten 3 m²’ye yaklaşan mezar odasına geçilmektedir. Ön yüzeyindeki sütunlu ön oda ve üçgen alınlık kısım, gerek iklim, gerek kayanın yapısının yumuşak olması ve gerekse insanlar tarafından tahribatlar yapılması sonucu deforme olmasına rağmen görkeminden bir şey kaybetmemiştir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon K.T.V.K.B.K KARARLARI
Görüntülenme Sayısı : 1247    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2013 Salı