­ DELİKKAYA KÖYÜ/3 NOLU KAYA MEZARI | Kültür Portalı

DELİKKAYA KÖYÜ/3 NOLU KAYA MEZARI - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Mağara Yanı mevkiinde Delikkaya Köyü’nün en yüksek yerindeki kayalık tepenin kuzey yamacında fındık bahçesinin ortasındaki kaya kütlesinde yer almaktadır. Zeminden çok fazla yükseğe yapılmadığından, kaya mezarına kolaylıkla ulaşılmaktadır. Bundan dolayı da yöredeki diğer kaya mezarlarına oranla fazla tahrip olmuştur.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Mezar odasına 55x50 cm. ölçülerinde kareye yakın dikdörtgen bir kapı açıklığıyla girilmektedir. Dikdörtgen bir plana sahip olan mezar odasının zemininde, girişe dik ve zeminden 10 cm. derinliğinde 150x42 cm. ölçülerinde bir alan oluşturulmuştur. Üç sekili olan mezar odasının yan duvarı yuvarlatılarak, beşik tonoz biçimde bir tavanla bitirilmiştir. Mezarın cephesi bezemesiz olup, dış cephesinde ana kayanın oyulması ile oluşturulmuş yaklaşık 10 cm. öne çıkıntı yapan ve mezarı yağmurdan koruma amaçlı bir kısım yer almaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Yayın Dizini 0
Ekler 0
Revizyon K.T.V.K.B.K KARARLARI
Görüntülenme Sayısı : 1431    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2013 Salı